Must-see in juni

donderdag 9 juni 2016

Boeken, films, festivals en workshops; juni stroomt over met dingen die je kunt bezoeken als journalist. Maar, wat moet je deze maand ècht niet missen? Vers in de Pers selecteert voor jou de journalistieke must-sees voor de maand juni.

Begrijp jij het Midden-Oosten nog
Wanneer: 9 juni
Waar: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Het Midden-Oosten; een gebied met conflicten dat niet weg te denken is uit het nieuws. Klopt ons beeld echter nog wel bij wat er zich daar allemaal afspeelt? Sven de Graaf en Hans Luiten lanceren in Pakhuis de Zwijger hun boek ‘Begrijp jij het Midden-Oosten nog?’, waarin zij antwoord proberen te geven op alle vragen. Daarbij zullen ook kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA), Carolien Roelants (Midden-Oosten expert) en Peshmerge Morad (Syriër en ex-vluchteling) proberen om een blik op de toekomst te werpen.

De toegang is gratis. Kijk hier voor meer informatie
 

Grote Expertisedag Nieuwe Media 2016
Wanneer: 20 juni
Waar: Universiteit van Amsterdam
Onder voorzitterschap van Mark Deuze, hoogleraar Journalistiek aan de UvA en Bas Mesters, directeur van het Expertisecentrum Journalistiek, bespreken journalistieke pioniers de cultuuromslag die plaatsvindt bij (inter)nationale nieuwsmedia. Van Al Jazeera tot NOS; bij de grote expertise dag Nieuwe Media geven verschillende soorten journalisten hun kijk op het gebied van de verspreiding van (online) nieuws.

Een normaal ticket kost 165 euro, voor NVJ-leden 135 euro. Kijk hier voor meer informatie 


Louis Theroux: My Scientology Movie
Wanneer: de hele maand juni
Waar: in de meeste filmtheaters  
De Britse BBC-journalist en documentairemaker Louis Theroux is befaamd om zijn zoektochten naar het menselijke aspect in bizarre subculturen. In de documentaire ‘My Scientology Movie’ gaat hij op onderzoek uit binnen de Scientology-beweging. Een verhaal met een twist zodra de Theroux ontdekt dat hij niet de enige is die bezig is met het maken van een documentaire.

Bekijk hier de trailer van de film

  • Benieuwd naar nog meer dingen die je deze maand kunt bezoeken en bekijken? Kijk dan vooral nog even op de agenda van de NVJ