De Nacht komt eraan

zondag 23 augustus 2009

Na het succes van de vorige editie belooft de komende Nacht van de Journalistiek weer een zinderende nacht te worden met spannende pitches en boeiende workshops. De derde Nacht van de Journalistiek wordt op zaterdag 26 september (vanaf 19.00 uur) georganiseerd bij RTV Utrecht. Op deze exclusieve avond ontmoet jong, fris en startend journalistiek Nederland doorgewinterde journalisten. Aanmelden kan via de speciale website www.nachtvandejournalistiek.nl.

Je kunt deze avond je eigen wereldidee pitchen bij door de wolgeverfde chefs en hoofdredacteuren van bijvoorbeeld: Het Parool, VPRO, NRC Handelsblad, ANP, Mediafacts en nog véél meer. Presenteer jezelf in een paar minuten op je best en wie weet ga jij met een opdracht op zak naar huis.

Er zijn workshops over onder meer interviewen (met Marga van Praag!) filmrecensie schrijven, succesvol freelancen voor print of tv, oorlogsverslaggeving en cartoon tekenen (met Jos Collignon!). Een buitenkansje, want normaal gesproken zijn er nooit zoveel verschillende masterclasses op een avond.