New Skool Media zet betaaltermijn voor freelancers weer op 30 dagen

donderdag 23 januari 2020

Tijdschriftuitgever New Skool Media heeft de betaaltermijn voor freelancers weer terug gebracht naar 30 dagen. Dat blijkt uit een nieuwe versie van de publicatievoorwaarden. De afspraak met NSM op 29 januari blijft staan in verband met andere relevante aanpassingen voor freelancers.

In december presenteerde het bedrijf nieuwe voorwaarden, waarin de betaaltermijn werd opgerekt van 30 dagen naar twee maanden na de maand waarin het werk is verschenen. Dat zorgde er in potentie voor dat freelancers veel langer op hun geld moesten wachten. Een artikel dat in februari geleverd wordt maar pas in juni geplaatst wordt, zou onder de regeling bijvoorbeeld pas eind augustus worden betaald.

In de aangepaste voorwaarden is die passage geschrapt. Een factuur wordt nu 30 dagen nadat de bijdrage is goedgekeurd betaald.

‘Zowel freelancers, freelancevoorwaarden.nl, NVJ en journalisten in vast dienstverband van New Skool Media (NSM) hebben de directie gevraagd om de betalingstermijn terug te brengen naar de wettelijke termijn van 30 dagen. Het is goed dat NSM hier meteen gehoor aan heeft gegeven’, aldus Rosa Garcia López, NVJ-secretaris Zelfstandigen. ‘Het loont om samen op te komen voor betere voorwaarden. Terecht ook dat journalisten in vast dienstverband voor hun freelance collega’s zijn opgekomen.

De NVJ gaat op woensdag 29 januari in gesprek met NSM over de aangepaste Algemene Voorwaarden. Er zijn volgens de secretaris nog voldoende bespreekpunten, zoals de exclusiviteitstermijn, verplichte facturering via online systeem en afstand van de persoonlijkheidsrechten. De NVJ trekt hierin samen op met freelancevoorwaarden.nl.

  • Juridische hulp bij werkgerelateerde kwesties
  • Tot 50% korting bij de NVJ Academy
  • NVJ Perskaart aanvragen

Wanneer je nu lid wordt ontvang je gratis het boekje Recht & Journalistiek.

Word lid