Nieuw bestuur sectie Internet

donderdag 5 april 2012

Wilma Haan (NU.nl) is woensdag benoemd tot de nieuwe voorzitter van de sectie Internet. Het nieuwe bestuur bestaat verder uit: Marjoke Roorda (VPRO), Karolien Koolhof (BN De Stem), Brenno de Winter (freelance), Wieland van Dijk (Webwereld, ComputerWorld, CIO.nl), Bas de Vries (NOS), Nick Kivits (freelance) en Jeroen Zonneveld (freelance).

Het bestuur van de sectie Internet presenteert zich tijdens de NVJ jaarvergadering op 13 juni, voorafgaande aan de optredens van Peter Barron (Google) en Ian Katz (The Guardian) op die dag. Gisteren bepaalde de sectie haar agenda voor de komende tijd. Zo wordt gewerkt aan een pamflet waarin het belang van internetjournalistiek wordt duidelijk gemaakt. Ook gaat een werkgroep aan de slag om de lesprogramma’s van de journalistieke opleidingen beter te laten aansluiten op de behoefte van online werken. Die werkgroep gaat ook met de NVJ Academy in gesprek voor meer bij- en nascholing voor online journalisten.

De sectie Internet is voornemens om onder een nieuwe naam te opereren die beter aansluit bij de huidige praktijk. Suggesties kunnen worden gestuurd naar internet@nvj.nl