Nieuwe datum Freelancen=Ondernemen bekend

dinsdag 12 januari 2016

Leer jezelf in de markt zetten, opdrachten verwerven en verkopen. Vanaf 10 maart start de driedaagse training 'Freelancen=Ondernemen' voor zelfstandige mediaprofessionals. ‘De cursus heeft nieuwe energie bij mij los gemaakt.’

Foto: Ruben Schipper

Een (foto) journalist of tekstschrijver met een eigen freelancepraktijk moet weten hoe hij zichzelf positioneert en vermarkt. ‘Een ondernemersplan dwingt je om na te denken over je eigen ondernemerswensen, je specialisme en meerwaarde, je orderportefeuille en welke concrete stappen er op korte termijn gezet moeten worden,’ zegt Peter Schneider, die al meer dan twintig jaar actief is als zelfstandig trainer en coach.  Na het in kaart brengen van je eigen onderneming begint het acquireren en onderhandelen. ‘Meer nog dan dat je een strijd hebt over tarieven, ga je onderhandelen over de behoeften die zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer heeft,’ aldus Schneider. ‘Hoe kom je bij de opdrachtgever binnen en hoe zorg je voor continuïteit in de samenwerking? Dat zijn enkele aspecten waar we het over gaan hebben.’

Al meer dan dertien jaar verzorgt NVJ Academy twee keer per jaar de cursus Freelancen = Ondernemen. De eerstvolgende driedaagse wordt gehouden op 10, 17 en 24 maart.

Lees ook de reacties van cursisten die eerder de training volgden:

“De cursus heeft nieuwe energie bij mij los gemaakt.”

“Een fijne frisse nieuwe blik”

“Wie ik ben, maar ook: wat kan ik en vooral: wat wil ik?”

“Nadruk op de zakelijke kant van het ondernemen. Dat is precies waar ik naar op zoek was”

Freelancen = Ondernemen
  • Prijs: € 650,00
  • Ledenprijs: € 455,00
  • Locatie: NVJ Johannes Vermeerstraat 22 Amsterdam
Overige informatie

Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ. Bij de training zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen. Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Let op: Maak je vanuit dienstverband de stap naar het zelfstandig ondernemerschap? Dan is misschien de dagcursus Succesvol onderhandelen doe je zo (starters) op 14 april 2016 iets voor jou!