Nieuwe website voor brede groep mediaprofessionals

woensdag 15 januari 2014

Trots presenteert de NVJ haar geheel vernieuwde website www.nvj.nl. Met de nieuwe site wil de NVJ een brede doelgroep van mediaprofessionals aanspreken door relevante informatie te bieden over media, journalistieke inhoud, beroepspraktijk, ethiek, persvrijheid en arbeidsvoorwaarden.

De NVJ komt op voor de belangen van degenen die dit vak beoefenen: journalisten, fotografen, programmamakers, redacteuren, bladenmakers, webmasters, bloggers en voorlichters. Onze dienstverlening richt zich zowel op ervaren journalisten als starters, zowel op freelancers als mensen met een dienstverband. Om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn is de website van de NVJ geheel op de schop genomen en vernieuwd in een attractieve en informatieve site. Het ontwerp en bouw was in handen van fullservice internetbureau Bubblefish, in nauwe samenwerking met NVJ’s webmaster Susanna Leliman en marketingmanager Andrea von der Möhlen.

De nadruk van NVJ.nl ligt op relevante inhoud, beeld en attractieve vormgeving. Gebruikers kunnen vanaf nu gemakkelijk informatie op hun persoonlijke situatie toespitsen via een logisch keuzemenu, of zij nu in vaste dienst, als zelfstandig journalist, als fotograaf werken of nog studeren.
In het menu Wat Wij Doen is alle informatie te vinden over persvrijheid, veiligheid, politie en pers, cao’s, zelfstandigen advies, evenementen en dossiers. Er is ruimte om meer inhoudelijke dossiers te bieden. Nieuw is bijvoorbeeld het dossier reorganisatie, waarin de belangrijkste stappen worden beschreven omtrent het reorganisatieproces, het sociaal plan, de rol van de NVJ en de mogelijkheden en kansen voor de betrokkenen.

Met de lancering van de nieuwe website wordt tevens de naam van NVJ Freelance gewijzigd in NVJ Zelfstandigen. Reden voor de wijziging is dat de naam NVJ Zelfstandigen de profielen en mengvormen van ondernemers beter dekt.

In menu Onze Diensten zijn de diensten NVJ Rechtshulp, NVJ Academy, Shop ondergebracht, alsook Perskaarten, waaronder de internationaal erkende NVJ Perskaart en de Politieperskaart met bijbehorende rellenkaart en calamiteitenhesje. Politieperskaarthouders worden opgeroepen om via #politieperskaart op Twitter melding te maken van weigering van politiemedewerking of klachten over persalarmeringen.

NVJ.nl is bedoeld voor en door mediaprofessionals. Er is daarom ook ruimte vrijgemaakt om zelf actief bij te dragen via blogs, opiniestukken of fotografie.
Wil je bijdragen aan de nieuwe website? Stuur dan een mail naar redactie@nvj.nl. Heb je opmerkingen of vragen over de nieuwe website, neem dan ook contact met ons op.