Nieuwspoort Fotojournalisten Debat

dinsdag 10 februari 2009

Tijdens het jaarlijkse Nieuwspoort Fotojournalisten Debat op woensdag 4 maart staat dit jaar ‘Photoshopping/fotomanipulatie’ centraal. Eduard de Kam (NIDF), Martijn Beekman (fotojournalist, de Volkskrant), Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ website en fotografie blad P/F), gaan onder leiding van Max van Weezel (Vrij Nederland) met elkaar en met de zaal in debat.

Welke digitale manipulaties zijn mogelijk en hoe breiden deze mogelijkheden zich uit? Welke grenzen worden er in pers en journalistiek aan gesteld en wie bepaalt waar de grenzen liggen? Is er door kaalslag en schaarste bij (foto)redacties meer kans op grensoverschrijdend gedrag in de fotojournalistiek? Hierover gaat een panel in discussie met de zaal. Met Eduard de Kam (NIDF), Martijn Beekman (fotojournalist, de Volkskrant), Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ website en fotografie blad P/F). Met gasten uit diverse fotoredacties; onder leiding van Max van Weezel (Vrij Nederland).

Na het debat is er gelegenheid de speciale fototentoonstelling te bekijken van Nieuwspoort Fotojournalist 2008 Joost van den Broek.

Nieuwspoort Fotojournalisten Debat wordt gehouden in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag. Tijd: van 19.00 uur t/m 21.00 uur.

Aanmelden bij: receptie@nieuwspoort.nl