Nu pas definitief akkoord CAO’s lokale media

donderdag 29 november 2012

Hoewel CAO-partijen al in juli een principeakkoord hebben bereikt, is nu pas sprake van een definitief akkoord rond de twee CAO’s in de lokale media.

Afgelopen week heeft de werkgeversvereniging Vereniging Sociaal Comité van Huis-aan-Huisbladuitgevers (VSHU) als laatste partij aangegeven dat haar werkgeversleden instemmen met het principeakkoord rond de CAO voor huis-en-huisbladjournalisten. De leden van de NVJ hadden minder lang nodig en hebben op 30 augustus al laten weten akkoord te zijn met het bereikte resultaat Werkgeversvereniging Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) had eind oktober gemeld dat het akkoord voor de CAO voor nieuwsbladjournalisten op instemming kon rekenen.

Nu zowel de leden van de NVJ en de werkgeversleden van VSHU en NNP hebben ingestemd is formeel sprake van een definitief akkoord rond de CAO’s lokale media. Dat betekent dat – voor zover dat nog niet heeft plaatsgevonden – de loonsverhoging van 1% per 1 juli 2012 met terugwerkende kracht moet worden toegepast. CAO-partijen zijn inmiddels aan de slag met het opstellen van de nieuwe CAO-teksten. Deze zullen te zijner tijd op de site van de NVJ worden geplaatst.