NVF en FotografenFederatie aanwezig op BredaPhoto

donderdag 2 oktober 2014

Onder de titel ‘Weet wat je tekent’ geeft NVJ-advocaat Mira Herens op 15 oktober een college over auteursrecht en inbreukzaken aan de hand van praktijkvoorbeelden. De workshop vindt plaats tijdens het fotofestival BredaPhoto en is gratis voor NVF-leden en leden van andere aangesloten verenigingen van de FotografenFederatie. ’s Avonds vindt een speciale editie van De Donkere Kamer plaats, met An-Sofie Kesteleyn, Guy Archard, Karin Borghouts en Jan Rosseel.  

BredaPhoto is een internationaal fotofestival dat sinds 2003 iedere twee jaar plaatsvindt en tot 26 oktober duurt. Zeven weken lang biedt het festival een gevarieerd programma. Gevestigde fotografen uit binnen- en buitenland staan er naast jong talent. Dit festival is het werk van 54 fotografen te zien.

De Nederlandse Fotograaf des Vaderlands Koen Hauser laat tijdens het festival voor het eerst de serie zien die hij in opdracht van Fotoweek maakte.

Workshop Auteursrecht  

Als fotograaf heb je er dagelijks mee te maken, je klant wil al het werk 'rechten vrij' gebruiken of je komt er achter dat je beeld wordt gebruikt op de homepage van een ander bedrijf. Onder de titel 'Weet wat je tekent' zal advocate Mira Herens van de NVJ aan de hand van praktische voorbeelden een college geven over het auteursrecht  en inbreuk zaken. De workshop is gratis voor alle leden van de FotografenFederatie en aangesloten verenigingen.

  • Tijd: 17.00 - 17.45 uur
  • Locatie: De Stadsgalerij Breda, Oude Vest 34, Breda
  • Meld je hier aan. 

De Donkere Kamer

Op woensdagavond 15 oktober vindt de speciale editie van De Donkere Kamer plaats. Met: An-Sofie Kesteleyn, Guy Archard, Karin Borghouts en Jan Rosseel.  Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project ptichen. De presentatie is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ).

  • Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur
  • Lokatie: Chassé Theater Breda, MK2 zaal
  • Meld je hier aan