NVF Fotojournalisten benoemt drie nieuwe bestuursleden

woensdag 3 april 2013

NVF heeft drie nieuwe bestuursleden benoemd, te weten: Maria Hermes, Dirk-Jan Visser en Martijn van de Griendt. Zij vervangen de twee afgetreden bestuursleden Valerie Kuypers en Erik van der Burgt. Het NVF-bestuur bestaat naast de nieuwe leden uit Rimmer Mulder (voorzitter), Eric Brinkhorst, Ingrid de Groot, Serge Ligtenberg en Gerard Til.

Maria Hermes was historicus voordat zij in 2008 afstudeerde aan de Fotoacademie in Amsterdam in de richting journalistieke, portret- en documentaire fotografie. Sindsdien werkt zij als zelfstandig fotograaf aan langlopende documentaire projecten.

Dirk-Jan Visser is documentair fotograaf. Met geestdrift maakt hij persoonlijke verhalen over maatschappelijke veranderingen, in binnen- en buitenland. Naast publicaties in reguliere media vormt hij regelmatig coalities. Met individuen en organisaties die hem inspireren maakt hij tentoonstellingen en onafhankelijke publicaties. De toekomst van de onafhankelijke fotojournalistiek ligt volgens Dirk-Jan in intensieve samenwerking met andere disciplines. Naast zijn fotografieprojecten is hij curator van het Atelier aan de Middendijk in Usquert.

Martijn van de Griendt is gespecialiseerd in reportages/documentaire series en portretten. Het liefst werkt hij aan eigen onderwerpen, zoals zijn langlopende serie over jongeren. Hij heeft inmiddels vier soloboeken gemaakt, ‘Hassan en Hoessein’ (2005) (over een Marokkaans-Nederlandse tweeling), ‘Allemaal!’ (achter de schermen van het Nederlandse levenslied, 2006), ‘Smokin’ Boys Smokin’ Girls’ (rokende jongeren over de hele wereld, 2008). En ‘LANA THIS IS NOT AN INTERNSHIP’. Verder was hij de initiatiefnemer van het fotoboek over Herman Brood.