NVF wil gesprek met NDC over nieuwe fototarieven

vrijdag 21 februari 2014

De NVF steunt de groep van 29 Noordnederlandse fotojournalisten die zich verzet tegen de nieuwe contracten van NDC mediagroep. De groep maakt zich ernstig zorgen over de continuïteit en kwaliteit van hun vak. De NVF wil zo snel mogelijk een afspraak met de directie om aan te dringen op een aanpassing van het contract. Ook vraagt ze de redacties solidair te zijn met de freelance fotojournalisten.  

In het tariefsvoorstel zit een meer dan driedubbele verslechtering van het huidige tarief ingebouwd, aldus de groep Noordelijke fotojournalisten. Er mogen namelijk drie foto´s geleverd worden voor 60 euro, terwijl al die foto’s voor de drie dagbladen (Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Friesch Dagblad) én de circa vijftig weekbladen van de NDC zouden mogen worden gebruikt. Op deze manier wordt een professionele bedrijfsvoering voor fotojournalisten zo goed als onmogelijk gemaakt.

NVF wil zo spoedig mogelijk overleg met de directie van NDC. Daarnaast vraagt ze de redacties van de NDC-bladen solidair te zijn met de freelance fotojournalisten.