NVJ aanwezig bij rondetafelgesprek media en persvrijheid

dinsdag 22 juni 2021

De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer organiseert op 1 juli een rondetafelgesprek over media en persvrijheid. Gedurende deze middag zullen Kamerleden met journalisten, onderzoekers en belangenorganisaties in gesprek gaan over de persvrijheid in Nederland. Namens de NVJ is algemeen secretaris Thomas Bruning aanwezig. Het rondetafelgesprek is vanaf 12.00 live te volgen via de app Debat Direct op de website van de Tweede Kamer.

foto: Bart Maart / ANP-Hollandse Hoogte

Met dit rondetafelgesprek willen de Kamerleden een beter beeld krijgen van de stad van zaken in Nederland, de bedreigingen van persvrijheid en de rol die belangenorganisaties hierin spelen. Daarnaast is aandacht voor de Nederlandse persvrijheid in internationaal perspectief, om zo te bespreken wat en hoe het beter kan in Nederland. Naast Thomas Bruning zijn onder andere René van Zanten (directeur Stimuleringsfonds voor de Journalistiek), Peter ter Velde (projectleider en veiligheidscoördinator PersVeilig), Sheila Sitalsing (o.a. columnist Volkskrant) en Danielle Arets (lector Journalistiek en Innovatie) aanwezig.

Het rondetafelgesprek gaat van start om 12.00 uur. Gedurende het eerste blok van 12.00 tot 12.45 gaan de Kamerleden in gesprek met vier journalisten. Het tweede blok waarin de belangenorganisaties, waaronder de NVJ, aan het woord komen duurt van 12.50 uur tot 13.35 uur. De middag wordt afgesloten met een derde blok waarin onderzoekers en wetenschappers aan bod komen. Het rondetafelgesprek eindigt om 14.30 uur.

>> Volg het rondetafelgesprek