NVJ goes IDFA

vrijdag 2 november 2018

Profiteer van je lidmaatschap en bezoek op 16 november tijdens IDFA (Internationale Documentaire Festival Amsterdam) DocLab: Industry meeting over interactive storytelling, of ga met ledenkorting naar de films The Waldheim Waltz en Bellingcat – Truth in a Post-Truth World. Bestel snel: beperkt tickets beschikbaar.

 

Vrijdag 16 november, 13:00 uur, Brakke Grond, Nes 43 in Amsterdam:

Doclab: Industry meeting over interactive storytelling

Doclab is het onderdeel van IDFA voor professionals met kunstwerken over storytelling. Deze tiendaagse tentoonstelling toont meer dan 30 interactieve documentaires, live-evenementen en interactieve diners.

Vanaf 13.00 uur is er een meeting met kunstenaars over de rol van technologie, het verhaal en het publiek. Als je gebruik wilt maken van de kennisuitwisseling op dit gebied moet je er zeker bij zijn. Stuur zo snel mogelijk een mail naar simon@trommelmedia.nl, want er is een beperkt aantal plaatsen gereserveerd.

 

Vrijdag 16 november, 18:00 uur in Tuschinski 1, Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam:

The Waldheim Waltz

Deze documentaire gaat over het SS-verleden van Kurt Waldheim, de Oostenrijkse president van 1986 tot 1989, die de beschuldigingen over zijn SS-verleden afdeed als ‘alternative facts’ en ‘schaamteloze retoriek’. Hoe dicht ligt dat bij politici die media betichten van fake news, terwijl geweld tegen journalisten oploopt, bijvoorbeeld in Duitsland en de VS? Meer informatie over deze film. 

  • Tickets? Hier vind je de bestellink. NVJ-leden krijgen vanaf 1 november € 2,50 korting door de kortingscode in te vullen die in de NVJ Nieuwsbrief van 1 november staat.

 

Vrijdag 16 november, 19.30 uur: Borrel in Café De Jaren, Nieuwe Doelenstraat 20-22, Amsterdam:

De NVJ biedt je graag een drankje aan in het hart van IDFA, Café De Jaren, dat fungeert als het festivalcafé, voordat de volgende film begint. De Jaren is vier minuten lopen van Tuschinski. Tot circa 20:45 uur.

 

Vrijdag 16 november, 21.00 uur in Tuschinski 1, Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam:

Bellingcat – Truth in a Post-Truth World

Wereldpremière van Bellingcat – Truth in a post-truth world, van VPRO-programmamaker Hans Pool. De documentaire geeft een uniek beeld van onderzoekscollectief Bellingcat, dat onder meer de Russische betrokkenheid bij MH17 aantoonde.

Na afloop van de film wordt Bellingcat oprichter Eliot Higgins op het podium van Tuschinski geïnterviewd door IDFA-directeur Orwa Nyrabi. Meer informatie over deze film.

  • Tickets? Hier vind je de bestellink. NVJ-leden krijgen vanaf 1 november € 2,50 korting door de kortingscode in te vullen die in de NVJ Nieuwsbrief van 1 november staat.

 

Let op! Naar verwachting zijn de bioscooptickets snel uitverkocht; koop dus je ticket op 1 november en maak gebruik van de kortingscode uit de NVJ Nieuwsbrief.