NVJ heeft een vacature voor een Belangenbehartiger/Verkenner

donderdag 24 mei 2018

In verband met de campagne Journalistiek heeft een prijs zoekt de NVJ een Belangenbehartiger/Verkenner (0,8 fte – 32 uur) die journalisten verbindt en motiveert. 

Als belangenbehartiger bij de NVJ zet je je in voor betere arbeidsvoorwaarden voor journalisten. De belangenbehartiger/verkenner zoekt de redacties en freelancers op en gaat uit van de journalisten zelf, activeert die en ondersteunt hen in het realiseren van betere arbeidsvoorwaarden, uurtarieven en/of contractvoorwaarden.

Je verbindt journalisten op thema’s die er voor hen toe doen, en probeert in gezamenlijkheid activiteiten te ontplooien die een positieve verandering bewerkstelligen.

Je werkt samen met de secretarissen/onderhandelaars en ontvangt leiding van de Algemeen Secretaris.

De belangenbehartiger

 • Brengt (collectieve) wensen, behoeften, problemen en ambities van werknemers en freelancers in kaart, en formuleert met de betrokken leden oplossingsrichtingen
 • Voert individuele gesprekken met journalisten, zet collectieve acties op, overlegt met werkgever/opdrachtgevers en geeft advies en voorlichting aan individuele leden
 • Verbindt journalisten en ondersteunt hen in het realiseren van betere werkomstandigheden en gezond ondernemerschap
 • Publiceert over de voortgang en resultaten via interne- en externe communicatiekanalen, in overleg met de leidinggevende en collega’s.

Wie zoeken we

De belangenbehartiger die we zoeken, is een verbindende persoonlijkheid, en beschikt in ruime mate over de volgende competenties:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Kennis van de journalistieke sector, arbeids- en ZZP-markt
 • Zelfstandig en gestructureerd kunnen werken
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Lef en daadkracht
 • Stressbestendig / flexibel; werk is ook soms in avonduren
 • Analytisch vermogen.

Wat bieden we

Het betreft een belangrijke, interessante functie waarin je midden in de journalistieke werkelijkheid staat. Je werkt samen met gedreven enthousiaste collega’s. Het gaat in eerste instantie om een functie voor 24 maanden, gekoppeld aan de campagne Journalistiek heeft een prijs. We starten met een jaarcontract. De functie is ingedeeld in schaal 5 van het NVJ-loongebouw (maximaal 4.300 euro p/m bij 36 urige werkweek). Secundaire voorwaarden zijn onder meer 8% vakantiegeld, deelname in een collectieve pensioenregeling met 2/3 werkgeversbijdrage en de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.

Reageren

Heb je interesse, stuur dan uiterlijk 11 juni je motivatiebrief en CV naar pniels@nvj.nl o.v.v. Sollicitatie belangenbehartiger. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Algemeen Secretaris Thomas Bruning en voor vragen over de procedure met Pauline Niels via 020-3039700.