NVJ-korting voor mentorenprogramma Vrouw & Media

donderdag 16 januari 2014

 Vrouw & Media organiseert, samen met de NVJ en de FreeLancersAssociatie (FLA), een journalistiek mentorenprogramma waarbij vrouwelijke topjournalisten collega’s een half jaar één op één begeleiden.  De NVJ biedt haar leden 200 honderd euro op het hele programma.

Wil je nieuwe stappen zetten in je journalistieke carrière? Meer leren over het presenteren van een radio- of tv-programma? Of je interviewtechnieken verbeteren, een mooi boekproject opzetten, of meer opdrachtgevers binnenslepen? Het mentorenprogramma van Vrouw en Media biedt de gelegenheid om je te laten begeleiden door een van de 27 journalistieke topvrouwen die hun naam hebben verbonden aan het programma.

Zo geven plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws Giselle van Cann en oud-adjuncthoofdredacteur Suzanne Weusten van de Volkskrant advies over leidinggeven, is Antoinnette Scheulderman bereid de fijne kneepjes van het portretterende interview met je te delen en brengt Wouke van Scherrenburg haar expertise over op het gebied van presenteren en het leiden van debatten. Verder werken ervaren mentoren mee uit de tijdschriftenwereld, zoals Maureen Belderink, adjunct-hoofdredacteur van Libelle, Margot Jamnisek, chef redactie van LINDA., en pop-upbladenmaker Helmke van Geel.

Online journalisten kunnen worden gecoacht door onder anderen Mireille Derks (chef online bij RTL) en Heleen van Lier (redacteur sociale media van de Volkskrant). En zo zijn er nog veel meer topmentoren, met ieder hun eigen expertise: acquisitie, loopbaanbegeleiding, schrijven, buitenland- of onderzoeksjournalistiek.

De mentoren begeleiden een half jaar lang een-op-een hun mentee en geven hun zo veel mogelijk tips en trucs mee. Eén keer per maand komen de mentor en mentee samen, daarnaast is er contact via de mail en telefoon (geschatte tijdsbesteding: ongeveer drie uur per maand). Hiervoor betaal je 100 euro per maand.

De NVJ biedt haar leden 200 euro korting op het programma. Meedoen kanmkan als je een vrouwelijke journalist bent, met minstens drie jaar werkervaring. Geef je voor 17 februari op, met cv en motivering, en licht daarbij je top vijf van mentoren toe door wie je begeleid wilt worden.

Zaterdag 8 maart (internationale vrouwendag) is er een feestelijke aftrap van het programma in Amsterdam, mede mogelijk gemaakt door de NVJ en de FLA. Daar ontmoet je je mentor, worden alle praktische zaken besproken en is er afsluitend een borrel.

Meer weten? Dinsdag 28 januari, op de nieuwjaarsborrel van Vrouw & Media (Hoe word je een journalistiek merk?) kun je vragen stellen aan de organisatie en ook een aantal mentoren ontmoeten. Alle informatie over het programma, hoe je je kunt aanmelden en een lijst met alle mentoren, vind je op www.vrouwenmedia.com.