NVJ opent meldpunt Corona-annuleringen

zondag 15 maart 2020

Freelance journalisten en fotojournalisten die te maken hebben met afzeggingen van opdrachten kunnen deze melden via ons meldpunt. De NVJ wil dat de rijksoverheid en gemeenten met speciale maatregelen komt en wil hierover zo snel mogelijk duidelijkheid.

Ga hier naar het meldpunt >>

NVJ vertegenwoordigd in Creatieve Coalitie

De NVJ werkt hierin samen met de Creatieve Coalitie, waarin 24 verenigingen, beroeps- en belangenverenigingen van alle werkenden – makers, vrije beroepsbeoefenaars en werknemers, zijn verenigd.

Meld je verhaal

Vertel ons wat je meemaakt en meld je afzeggingen via ons meldpunt. Geef hierin het aantal annuleringen van opdrachten aan, de geplande datum en gederfde netto-inkomsten. De NVJ deelt in algemene zin het aantal melders, totale schade en gemiddelde schade met de Creatieve Coalitie, waarin de NVJ en andere beroeps- en belangenverenigingen zijn vertegenwoordigd. Samen komen we op voor een steunpakket en Noodfonds voor zzp’ers.

Besluit bijstandsverlening zelfstandigen

De NVJ is samen met de Creatieve Coalitie in gesprek met de overheid en met Kamerleden, om te kijken welke landelijke en gemeentelijke regelingen, zoals het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz), kunnen worden verruimd voor zzp'ers in de cultuursector. Het Bbz is onder meer ingericht voor ondernemers met tijdelijke liquiditeitsproblemen.

NVJ Advocaten en Juristen

Het belangrijkste advies is natuurlijk: volg je verstand en volg de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zet dus je gezondheid en die van anderen op één. Blijf in overleg met je opdrachtgevers en je klanten. Onze juristen klaar staan voor advies als dat nodig is. Je kunt onze juridische afdeling bereiken door te bellen, 020-30 39 700 of te e-mailen, juridisch@nvj.nl. Voor dringende hulp buiten kantooruren kun je bellen met ons noodnummer, 06-515 29 562

Actuele informatie en ontwikkelingen kun je de komende tijd vinden op NVJ.nl