NVJ Plus+ leden bezoeken NOS-Nieuws

donderdag 30 april 2015

‘Denken vanuit de gebruiker’ is het logisch klinkende leitmotiv van NOS-Nieuws. Bij het samenstellen en redigeren van de nieuwspagina’s werkt de redactie vanuit invalshoeken, die bepalend zijn voor de nieuwskeuze en de vorm waarin de berichten, illustraties of filmpjes (10 seconden!) op het net verschijnen.

Rond 60 leden van NVJ-Plus+ (60 jaar of ouder) werden op vrijdag 17 april hiervan bij de NOS op het mediapark in Hilversum deelgenoot gemaakt door NOS-medewerker Elger van der Wel van NOSLab. Zijn verhaal werd ondersteund door een demonstratie van de huidige mogelijkheden op internet en een voorproefje uit enkele pannetjes die nog staan te pruttelen. Veel vragen en andere reacties verlevendigden dit deel van de Algemene Ledenvergadering van NVJ Plus+.

In het formele (vergader)deel werd onder andere een nieuw bestuur van NVJ Plus+ verkozen. Dick Oosterbaan (secretaris, voorheen voorzitter) en Dick van der Veen (vicevoorzitter) vertrokken na hun maximale termijn van 6 jaar. Uit de leden meldden zich vooraf Nicoline Maarschalk Meijer en Henk Wageman als gegadigden. Zij konden - bij enkele kandidaatstelling - beide vacatures zonder verkiezingen vervullen.   

Een rondleiding over de (geïntegreerd werkende) NOS-redactie en een blik in enkele Journaal-studio’s rondden de zeer geanimeerde bijeenkomst van Plus+ af.