NVJ naar redacties uitgeverijsector voor koopkrachtbehoud

donderdag 17 november 2022

In het kader van koopkrachtcompensatie gaat de NVJ komende week langs bij de redacties in de uitgeverijsector. De landelijke en regionale publieke omroepen (750 euro bruto), RTL en Talpa (beide 1.000 euro bruto) hebben hun werknemers gecompenseerd voor de torenhoge inflatie. Werknemers bij de uitgeverijbedrijven en zzp’ers in de mediasector ontvangen echter geen enkele compensatie. De NVJ is een petitie gestart om ook voor hen een compensatieregeling te treffen en bezoekt komende week verschillende redacties.

Foto: Kim van Dam

Vanochtend bezochten Thomas Bruning (algemeen secretaris), Paul Teixeira (secretaris Uitgeverijbedrijf) en Lisa Koetsenruijter (secretaris Vers in de Pers) de redactie van NRC. ‘We hoorden terug, dat het leven echt veel duurder is geworden en een tegemoetkoming meer dan welkom zou zijn,’ vertelt Paul Teixeira. ‘De petitie werd dan ook goed ondertekend door degenen die dat nog niet hadden gedaan.’

NVJ-bezoeken bij redacties

Volgende week gaat de NVJ langs bij de redacties van DPG Media, De Telegraaf, Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en De Limburger. Onze belangenbehartigers horen graag wat jouw ideeën zijn om het koopkrachtverlies te compenseren en hopen je volgende week te spreken! Bekijk hieronder wanneer je ons waar kunt vinden:

  • DPG Media – maandag 21 november, 8.30-9.30 uur – INIT-gebouw, Jacob Bontiusplaats 9, Amsterdam
  • De Telegraaf (Mediahuis Nederland) – dinsdag 22 november, 9.30-10.30 uur – Basisweg 30, Amsterdam
  • Dagblad van het Noorden (Mediahuis Noord) – woensdag 23 november, 8.30-10.00 uur – Lübeckweg 2, Groningen
  • Leeuwarder Courant (Mediahuis Noord) – woensdag 23 november, 11.30-13.00 uur – Sixmastraat 15, Leeuwarden
  • De Limburger (Mediahuis Limburg) – vrijdag 25 november, 11.30-14.00 uur – Wim Duisenbergplantsoen 1, Maastricht

Wil je dat de NVJ ook bij jou op de redactie langskomt? Neem dan contact op met Paul Teixeira.