NVJ sectie Vers in de Pers (ViP) was bij Pauw Academy

woensdag 12 april 2017

Afgelopen donderdagavond werd een groep leden van de jongerensectie van de NVJ, Vers in de Pers ontvangen door de redactie van Pauw. Voorafgaand aan het bijwonen van de live opnames van Pauw kreeg de groep jonge journalisten de kans om een eigen talkshow op te nemen. De groep bereidde een discussie voor over drie actuele stellingen: een grotere rol van de overheid in de financiering van journalistieke producties, meer diversiteit op redacties en het fuseren van de linkse politieke partijen. Samen met de regie en cameramannen nam het vijftal een eigen aflevering op.

Over één ding was iedereen het eens: redacties moeten streven naar meer redacteuren met een diverse etnische achtergrond. Een bredere kijk op en berichtgeving over de samenleving heeft een positieve invloed op de journalistieke kwaliteit, aldus de jongeren.

Een bezoek aan een redactie met een groep jongeren is pas echt geslaagd als er na afloop samen een biertje wordt gedronken en gepraat over het vak. Ondanks zorgen over het wel of niet krijgen van een plek op een redactie kijkt de groep jongeren met veel optimisme naar de toekomst van de journalistiek en ziet zij volop kansen.

Vers in de Pers organiseert vaker dergelijke bijeenkomsten en netwerkborrels. Interesse? Houd Facebook en Twitter van Vers in de Pers goed in de gaten! Heb je 23 september al in je agenda gereserveerd voor het Festival van de Journalistiek?