NVJ-sectie Zelfstandigen zoekt nieuwe bestuursleden

dinsdag 21 maart 2017

Het bestuur van de sectie Zelfstandigen is op korte termijn op zoek naar minstens twee nieuwe leden om het bestuur uit te breiden. Is dit iets voor jou?

Sectie Zelfstandigen

De sectie Zelfstandigen behartigt de belangen van alle zelfstandige journalisten ongeacht voor welke (journalistieke) opdrachtgever ze werken. De sectie maakt zich sterk voor een billijke vergoeding, behoud van auteursrechten en versterking van de onderhandelingspositie. Ook organiseert zij bijeenkomsten rond het vak die kennis en ondernemersvaardigheden stimuleren. Juist in deze roerige tijden is het belangrijk om je stem te laten horen.

Gezocht

De sectie Zelfstandigen zoekt naar zelfstandige journalisten die:

  • Het interessant vinden om mee te denken over alle aspecten van ondernemen in het journalistieke vak
  • Organiseren in hun bloed hebben zitten
  • Graag een vinger aan de pols houden van uitgevers en mediaconcerns als het gaat om (online) nieuwe strategieën
  • Zich graag bezighouden met innovatie binnen de journalistiek en daarbij horende randvoorwaarden voor zelfstandigen
  • Actief zijn in een collectief en het voortouw nemen in het organiseren van evenementen
  • Bij voorkeur bij de omroep actief zijn of ervaring hebben met radio/beeld
  • Het liefst kennis van online auteursrecht hebben
  • Verbindend optreden en recht doet aan de verschillende groepen zelfstandigen zoals de ras ondernemers en de zelfstandigen die gedwongen zijn gaan ondernemen
  • We zoeken leden die midden in de praktijk staan.

Het bestuur vergadert elke maand. Al naar gelang de activiteiten waar je aan bijdraagt bedraagt de tijdsbesteding een dagdeel per maand. Bestuursleden krijgen ter compensatie van hun bestuurswerk hun contributiegeld vergoed.

Interesse?

Wil jij graag actief worden binnen de NVJ en herken je jezelf in één of meerdere punten die hierboven genoemd zijn? Bel of e-mail dan voor 13 april met de secretaris van de sectie Zelfstandigen, Rosa García López, 06 144 99 619 of rgarcialopez@nvj.nl.

Reageren

Kandidaat bestuursleden kunnen zich tot 13 april aanmelden door te mailen naar rgarcialopez@nvj.nl. Stuur ons een beknopt CV, pasfoto, eventuele social media profielen en motivatie, de laatste drie zo dat wij deze eventueel online kunnen publiceren voor verkiezingen, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.