NVJ start platform Meet the press/spokesmen

dinsdag 10 mei 2016

Op het ene moment journalist, op het andere moment woordvoerder. Herkenbaar? De NVJ start een nieuw platform dat ondersteuning biedt aan (journalistieke) communicatieprofessionals die werkzaam zijn in een hybride omgeving of de overstap hebben gemaakt naar het voorlichters- of communicatievak. Meet the press/spokesmen, zoals het nieuwe platform heet, gaat op 8 juni in Nieuwspoort feestelijk van start en staat in het teken van ontmoeting en debat.

De huidige arbeidsmarkt verandert sterk, grenzen tussen beroepsgroepen vervagen. Op het ene moment journalist, op het andere moment communicatieadviseur, woordvoerder of gespreksleider. Daarnaast is een groeiende groep zzp’ers op het ene moment onafhankelijk journalist en op het andere moment doen ze een communicatieklus voor een bedrijf of organisatie.

Om deze zogenoemde hybride professionals te ondersteunen start de NVJ het platform Meet the press/spokesmen. Het platform ondersteunt journalisten/communicatieprofessionals door middel van bijeenkomsten, discussie, netwerken en mentorschap. Initiatiefnemers zijn onder andere Max van Weezel (journalist, commentator, presentator, moderator, lid hoofdbestuur NVJ), Linda Vermeulen (woordvoerder FNV) en Cor Groeneweg (hoofd communicatie Verbond van Verzekeraars): ‘Vanuit de kleine NVJ-sectie voorlichters is het initiatief gegroeid om een platform in te richten om de hybride collega’s te ondersteunen.’

Startbijeenkomst 8 juni

De startbijeenkomst Meet the press/spokesmen vindt plaats op woensdagmiddag 8 juni vanaf 15.30 uur (inloop 15.00 uur) in Nieuwspoort Den Haag. Tijdens de middag krijg je antwoord op vragen als: hoe ziet de arbeidsmarkt voor journalisten eruit? Hoe word je hybride journalist? Nemen voorlichters de journalistiek over in de regio? En uiteraard: wat gaat het platform Meet the press/spokesmen de komende tijd doen? De toegang is gratis.

Het volledige programma wordt volgende week bekendgemaakt via de website en nieuwsbrieven. Vanaf dan kunnen belangstellenden zich inschrijven. 

Lees ook de column van Cor Groeneweg: Een nieuw initiatief