NVJ volgt reorganisatie RTL Nederland op de voet

donderdag 2 oktober 2008

Ook al zal niet direct de nieuwsredactie zijn betrokken bij de reorganisatie van RTL Nederland, de NVJ zal het traject op de voet volgen. Vandaag voert omroepsecretaris Marc Visch overleg met de Ondernemingsraad, morgen met de directie van RTL Nederland.

RTL Nederland maakte deze week bekend dat zij zich volledig gaat richten op de kernactiviteiten televisie en radio. De technisch facilitaire diensten van Broadcast Operations zullen worden ondergebracht bij Dutch View. Door deze organisatiewijzigingen verdwijnen de functies van zo’n 50 medewerkers.

De directie heeft de NVJ laten weten dat de reorganisatie geen persoonlijke gevolgen zal hebben voor de nieuwsredactie. Toch zullen de effecten merkbaar zijn, zo laat omroepsecretaris Marc Visch weten in een brief aan de NVJ-leden werkzaam bij RTL Nederland. ‘Al was het maar doordat er de komende periode veel onrust zal zijn op afdelingen binnen het bedrijf waar wel klappen zullen vallen. Bovendien werkt de nieuwsredactie natuurlijk dagelijks met collega’s van Broadcast Operations. En voor hen is een uiterst onzekere periode aangebroken.’