NVJ vraagt uitleg overname huis-aan-huisbladenuitgeverij

dinsdag 30 september 2008

Holland Combinatie, de huis-aan-huisbladuitgeverij van Telegraaf Media Groep (TMG) heeft huis-aan-huisbladenuitgeverij Janssen Pers Postiljon en de Weekbladen Groep Midden Nederland (WGMN) overgenomen. De directie van Holland Combinatie heeft de NVJ vooraf niet ingelicht. ‘Zeker gezien de voorgenomen reductie van het aantal fte’s bij TMG hebben we in een brief om opheldering gevraagd.’ Aldus NVJ-secretaris Yvonne Dankfort.

De betreffende titels van Janssen Pers Postiljon en de Weekbladen Groep Midden Nederland (WGMN) worden verspreid in de regio Rotterdam (Delta en Postiljon) en in de regio Utrecht (ondermeer Ons Utrecht). Holland Combinatie brengt inclusief de aankopen 115 huis-aan-huis-titels in de Randstad uit met een wekelijkse oplage van 3,7 miljoen exemplaren.

Daarnaast is Holland Combinatie in Rotterdam Rijnmond gestart met huis-aan-huiskrant De Echo. Ook Wegener kijkt actief rond in de regio Rotterdam en heeft het voornemen om PML over te nemen, de lokale krantenuitgeverij van PCM. Yvonne Dankfort: ‘Ik denk dat de concurrentie om de adverteerders gaat losbarsten. Overigens is het wel zo dat volgens onderzoek huis-aan-huiskranten goed renderen.’
.