NVJ op VVOJ Conferentie: Juridische druk: hoe nu verder?

donderdag 19 oktober 2017

Welke gevolgen heeft juridische druk op journalistieke producties?  Deze en andere vragen komen aan de orde op 4 november tijdens de workshop ‘Juridische druk: hoe nu verder?’ op de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek in Maastricht. Als NVJ-lid kun je met extra korting naar deze tweedaagse conferentie op 3 en 4 november.

Juridische druk en hoe nu verder?

Tijdens de workshop ‘Juridische druk: hoe nu verder?’ vertellen juristen en journalisten onder leiding van Folkert Jensma (NRC en voorzitter Persvrijheidsfonds) over wat juridische druk kan betekenen voor journalistieke producties en hoe je je als journalist het beste daartegen kan wapenen. Panelleden zijn ondermeer Alissa van Tricht (juridisch adviseur AVRO-TROS) en Thomas Bruning (algemeen secretaris NVJ).

#VVOJ2017

De tweedaagse conferentie #VVOJ17 in Maastricht op 3 en 4 november staat in het teken van Amerikaanse toestanden. Trumpiaanse ontwikkelingen beheersen het wereldnieuws: populisme, fake news en alternative facts. Hoe handhaaft de (onderzoeks)journalistiek zich te midden van al dit tumult?

De NVJ komt op voor het belang van sterke onderzoeksjournalistiek en is een van de ondersteunende partners van de conferentie.

Korting voor NVJ-leden

Wil je met korting naar deze conferentie om onder meer naar deze workshop te gaan? Klik hier voor meer informatie

  • Kijk ook op onze rechtshulppagina 
  • Of bestel hier het boek Journalist en Recht, over afwegingen die in het recht worden gemaakt en hoe je daar als journalist slim gebruik van kunt maken.