NVJ Zelfstandigen zoekt twee nieuwe bestuursleden en voorzitter

dinsdag 20 februari 2018

Wil je actief meepraten over het zelfstandig ondernemerschap en het journalistieke vak? Het bestuur van de sectie Zelfstandigen zoekt twee nieuwe leden voor haar bestuur en een nieuwe voorzitter.

Sectie Zelfstandigen

De sectie Zelfstandigen behartigt de belangen van alle zelfstandige journalisten, ongeacht voor welke (journalistieke) opdrachtgever ze werken. De sectie maakt zich sterk voor een billijke vergoeding, behoud van auteursrechten en versterking van de onderhandelingspositie. Ook organiseert zij bijeenkomsten die de kennis en ondernemersvaardigheden stimuleren. Juist in deze roerige tijden is het belangrijk om je stem te laten horen.

Wie zoeken we?

De sectie Zelfstandigen zoekt naar zelfstandige journalisten die lid zijn van de NVJ en:

  • het interessant vinden om mee te denken over alle aspecten van ondernemen in het journalistieke vak;
  • graag een vinger aan de pols houden van uitgevers en mediaconcerns als het gaat om (online) nieuwe strategieën;
  • zich graag bezighouden met innovatie binnen de journalistiek en daarbij horende randvoorwaarden voor zelfstandigen;
  • niet alleen hun eigen belangen maar ook het algemeen belang van zelfstandigen kunnen dienen;
  • het liefst kennis van auteursrecht hebben;
  • verbindend optreden en recht doen aan de verschillende groepen zelfstandigen, zoals ras-ondernemers en zelfstandigen die gedwongen zijn gaan ondernemen;
  • leden die midden in de praktijk staan;
  • bestuurlijke ervaring hebben en voor de rol van voorzitter ook bij voorkeur ervaring heeft als voorzitter.

Het bestuur vergadert elke maand (eerste vrijdag van de maand bij de NVJ). Al naar gelang de activiteiten waar je aan bijdraagt, bedraagt de tijdsbesteding een dagdeel per maand. Bestuursleden krijgen ter compensatie van hun bestuurswerk hun contributiegeld vergoed. Van de voorzitter wordt verwacht dat hij de sectie leidt en samen met de secretaris de agenda bepaalt.

Verkiezingen

Indien zich meer dan twee kandidaten aanmelden dan worden er online verkiezingen uitgeschreven. Voor de voorzittersrol geldt dat bij meer dan één kandidaat verkiezingen worden uitgeschreven voor deze rol.

Interesse?

Wil jij graag actief worden binnen de NVJ en herken je jezelf in één of meerdere punten die hierboven genoemd zijn? Bel of e-mail dan voor 15 maart met de secretaris van de sectie Zelfstandigen, Rosa García López, 06 144 99 619 of rgarcialopez@nvj.nl.

Reageren

Kandidaat-bestuursleden kunnen zich tot 15 maart aanmelden door te mailen naar rgarcialopez@nvj.nl. Kandidaten moeten vermelden of zij zich als bestuurslid en/of voorzitter willen aanmelden. Stuur een beknopt CV, pasfoto, eventuele social media profielen en motivatie. De laatste drie kunnen eventueel online worden gepubliceerd voor verkiezingen, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.