De NVJ zoekt een Belangenbehartiger/organizer

woensdag 25 augustus 2021

De NVJ zoekt een Belangenbehartiger/organizer (32 tot 36 uur) die mensen weet te motiveren en verbinden en hart heeft voor de journalistiek.

De journalistiek staat onder druk. Niet alleen bedreigingen jegens journalisten zijn toegenomen maar ook de arbeidsvoorwaarden en de onafhankelijke positie van journalisten staan onder druk. De journalisten zélf spelen daar een belangrijke rol in.

Als belangenbehartiger/organizer ben je de schakel tussen de journalisten en de onderhandelaars/secretarissen en speel je een belangrijke rol in de bewustwording en activering van (freelance) journalisten op de redacties.

Wat ga je doen

Het is jouw taak zoveel mogelijk journalisten aan de door de NVJ geïnitieerde campagnes mee te laten doen. Dat doe je gelukkig niet alleen: je collega’s en een team van actieve vrijwilligers helpt je daar mee.

Je werft en begeleidt deze vrijwilligers, organiseert bijeenkomsten, onderhoudt het contact met hen en zorgt dat ze alles hebben wat nodig is om hun vrijwilligerstaken goed uit te kunnen voeren.

Je bent binnen het team eerste aanspreekpunt voor alle journalisten met vragen over de campagne en zorgt dat je weet wat er binnen de groep leeft. Je deelt deze informatie regelmatig en op een gestructureerde manier met de andere leden van het team, toetst plannen van het team bij de (freelance) journalisten en je denkt mee over toon, inhoud en de beste manier van communicatie.

Wie zoeken we

De organizer die we zoeken, is een verbindende en enthousiaste persoonlijkheid met de volgende ervaring en competenties:

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als organizer, campaigner, vrijwilligerscoördinator of een vergelijkbare rol waarin het werken met en mobiliseren van grote groepen mensen centraal staat;
 • Je bent communicatief sterk: je bent een echte netwerker en weet mensen te motiveren en bij elkaar te brengen. Je schrijft heldere mails en je weet in je contact met journalisten gemakkelijk de juiste toon te vinden;
 • Je bent een pro-actieve aanpakker: je vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen en geeft niet snel op;
 • Je bent stressbestendig en flexibel. Je vindt het niet erg voor je werk te reizen en af en toe in de avonduren te werken en bent ook flexibel in aanpak, als de omstandigheden daarom vragen;
 • Je bent een zelfstandig werkende teamplayer: Je vindt het prettig om onderdeel te zijn van een team en samen te werken maar hebt daarnaast ook graag je eigen domein/taken;
 • Ervaring met online campaigning en het gebruik van digitale mobilisatie-tools zijn een pré;
 • Kennis van en ervaring in de journalistieke sector is een pré.

Wat bieden we

 • Een collegiaal, enthousiast en gedreven team waarin je ruimte krijgt om te leren;
 • Een passend salaris (€ 3.000 - € 4.500 afhankelijk van ervaring, bij 36 uur dienstverband)  25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, vergoeding reis- en onkosten en een goede pensioenregeling;
 • Een fijne werkplek met alles wat je nodig hebt in hartje Amsterdam.

In eerste instantie bieden we een contract van 32 uur voor de periode van een jaar. Bij voorkeur start je op 1 oktober.

Interesse?

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 12 september 2021 je motivatiebrief en CV naar Mariette Koning, mkoning@nvj.nl o.v.v. Sollicitatie Belangenbehartiger/organizer. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Wais Shirbaz via 020-3039700.