NVJ zoekt ervaren Managementassistent

maandag 11 april 2022

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is de beroepsvereniging voor (foto)journalisten en andere mediaprofessionals in Nederland en heeft 8.400 leden. De NVJ is gevestigd nabij het Museumplein in Amsterdam en telt 43 medewerkers.

Voor de afdeling Collectieve Belangenbehartiging zijn wij op zoek naar een ervaren Managementassistent (28 tot 32 uur).

Als je het belangrijk vindt om werkzaam te zijn bij een organisatie met een maatschappelijk belang, dan ben je aan het juiste adres. Je draagt actief bij aan goede werkvoorwaarden en een veilig werkklimaat voor journalisten in Nederland.

De afdeling Collectieve Belangenbehartiging zet zich dagelijks in voor het versterken van de rechtspositie van journalisten en programmamakers. Versteviging van binding met de leden en het vergroten van de meerwaarde van de NVJ als dé beroepsvereniging van journalisten in Nederland zijn daarnaast belangrijke doelen.

De managementassistent van de afdeling Collectieve Belangenbehartiging vervult hierin een echte spin-in-het-web-functie. De afdeling bestaat uit een Hoofd Werkvoorwaarden/secretaris, vier secretarissen en een campaigner/organizer. Je ondersteunt hen bij hun werkzaamheden, en wordt daarbij aangestuurd door het Hoofd Werkvoorwaarden, met wie je je werkzaamheden afstemt.

Als managementassistent  

 • beheer je de agenda’s van de secretarissen en de organizers, en maakt afspraken
 • agendeer en organiseer je vergaderingen en bijeenkomsten waarbij secretarissen en/of actieve leden betrokken zijn, het beleidsteam Werkvoorwaarden in het bijzonder
 • houd je een jaarplanning bij van de afdeling, en heb je een belangrijke ondersteunende rol bij de voorbereiding van vergaderingen, gesprekken en bijeenkomsten
 • verzamel je relevante informatie, houd je deze up-to-date, en stel je dossiers samen
 • onderhoud je een up-to-date adressenbestand van voor de NVJ belangrijke contacten
 • verzorg je de correspondentie van de afdeling, en ondersteun je de communicatie van de secretarissen, waarbij je nauw samenwerkt met de afdeling Marketing & Communicatie
 • vervul je een ondersteunende rol bij interne projecten

Samen met de managementassistente van de algemeen secretaris en het bestuur van de NVJ vorm je een team, dat onder leiding staat van de algemeen secretaris, en vervang je elkaar bij afwezigheid en vakanties.

Wie zoeken wij

Je bent een ervaren, stressbestendige assistent met een opgeruimd karakter, die aanvoelt wanneer je ‘op eigen houtje’ aan de slag kunt gaan, en wanneer het belangrijk is om andere afdelingen in te schakelen. Initiatief, en inzicht in de werkzaamheden van de collega’s, zijn belangrijk om je eigen acties te formuleren en prioriteiten te kunnen stellen.

Als jij beschikt over de volgende competenties, en persvrijheid hoog in het vaandel hebt staan, komen we graag met je in gesprek. Je:

 • hebt minimaal 5 jaar ervaring op een (bestuurs-)secretariaat (ervaring met het werken binnen een vereniging is een pré)
 • hebt een afgeronde opleiding op mbo- of hbo-niveau
 • beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen, probleemoplossend vermogen, bent zorgvuldig, en kunt goed samenwerken
 • kunt zelfstandig werken, maar ook in een team
 • kunt overzicht houden over een breed palet aan werkzaamheden
 • hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent proactief en stressbestendig
 • beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • hebt goede kennis van office-applicaties en sociale media
 • hebt een klantvriendelijke instelling richting leden
 • hebt bij voorkeur enige kennis van juridische terminologie op gebied van arbeidsrecht en cao’s

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende en dynamische baan, op een prachtige locatie in Amsterdam, bij een vereniging met ambitie binnen een interessant en belangrijk maatschappelijk werkveld.

Het salaris bedraagt minimaal 2.607 en maximaal 3.715 euro bij een voltijd dienstverband. We starten met een jaarcontract.

Interesse?

Heb je interesse en sluiten jouw vaardigheden en ervaring aan bij deze baan, reageer dan uiterlijk 8 mei door een motivatiebrief en cv te sturen naar Wilma Vlok op wvlok@nvj.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Hoofd Werkvoorwaarden Wais Shirbaz of de algemeen secretaris Thomas Bruning (020-3039700).

De eerste gespreksronde is dinsdag 10 mei.