NVJ/NVF: Kom massaal naar overleg Auteursrecht op 4 oktober

dinsdag 10 juli 2018

De NVJ/NVF roept zelfstandige (foto)journalisten op om massaal naar het Algemeen Overleg (AO) Auteursrecht te komen in de Tweede Kamer op 4 oktober om 10.00 uur.

Eerder constateerden de NVJ/NVF samen met Platform Makers dat de Wet Auteurscontractenrecht niet werkt. Om deze bevindingen kracht bij te zetten maakte Platform Makers het boekje ‘Werken voor een krat bier … en meer onbillijke voorstellen – ervaringen met het Auteurscontractenrecht’. Op 4 oktober heeft de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid van de Tweede Kamer een Algemeen Overleg Auteursrecht ingepland. Tijdens dit overleg worden de eerste ervaringen met de Wet Auteurscontractenrecht besproken. De NVJ/NVF wil door een massale opkomst bij het overleg het belang van auteursrecht en van een goede Wet Auteurscontractenrecht kracht bij zetten. De NVJ/NVF vindt dat de overheid de aansluiting bij de geschillencommissie Auteurscontractenrecht moet opnemen in de subsidievoorwaarden van de publieke omroep en van overige met overheidsgeld gefinancierde instellingen. Daarnaast zouden mediaorganisaties verplicht moeten worden om zich aan te sluiten bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

Leden die aanwezig willen zijn op 4 oktober kunnen zich melden bij de NVJ via msuiker@nvj.nl onder vermelding van '4 oktober AO'. Zij dienen allen een identiteitsbewijs mee te nemen om toegelaten te worden tot de Tweede Kamer.