OLON-congres ‘Blaffende honden bijten niet’

donderdag 22 mei 2014

OLON, de organisatie van lokale omroepen in Nederland, organiseert op vrijdag 6 juni het congres ‘Blaffende honden bijten niet’ over de waarde van de lokale omroep in de toekomst van de regionale journalistiek. Met ondermeer Hans Laroes (voorzitter Raad voor de Journalistiek, lid commissie toekomstverkenning mediabestel Raad voor Cultuur, voormalig hoofdredacteur NOS Journaal), Thomas Bruning (NVJ), Theo Verbruggen (o.a. Radio 1 Journaal), Michiel Bosgra (Studio 040) en René van Zanten (Stimuleringsfonds voor de Pers).

In het rapport van de Raad voor Cultuur over de toekomst van het publieke mediabestel worden ook nieuwe wegen geschetst voor de regionale journalistiek. Met hun sectorale veranderprogramma maken de publieke lokale omroepen zich klaar om hier, samen met andere mediapartijen invulling aan te geven. Het congres is bedoeld om landelijke stakeholders van de sector, zoals Tweede Kamerleden, ministeries, VNG, toezichthouders, mediaorganisaties, distributeurs en pakketaanbieders en lokale bestuurders te informeren over de ontwikkelingen binnen de sector en om samen met hen te discussiëren over de waarde van de lokale omroep in de toekomst van de regionale journalistiek.

Aansluitend vindt de uitreiking van de Lokale Omroep Awards plaats. Ook wordt bekend gemaakt wie zich na Omroep Venlo een jaar lang de Lokale Omroep van het Jaar mag noemen.

Datum: vrijdag 6 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur

Locatie: Beeld en Geluid in Hilversum

Aanmelden via de website van OLON