Onafhankelijk of hybride journalist? Doe mee aan de enquête

maandag 23 mei 2016

Op het ene moment journalist, op het andere moment woordvoerder, gespreksleider of commercieel tekstschrijver. Herkenbaar? NVJ is benieuwd naar de veranderingen in het vak en in de arbeidsmarkt en roept journalisten/communicatieprofessionals op de enquête over dit onderwerp in te vullen. De resultaten worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke startbijeenkomst van het platform Meet the Press op 8 juni in Nieuwspoort.

Platform Meet the Press

De huidige arbeidsmarkt verandert sterk, grenzen tussen beroepsgroepen vervagen. Op het ene moment journalist, op het andere moment communicatieadviseur of voorlichter. Daarnaast is een groeiende groep zzp’ers op het ene moment onafhankelijk journalist en op het andere moment doen ze een communicatieklus voor een bedrijf of organisatie. Om deze zogenoemde hybride professionals te ondersteunen start de NVJ op 8 juni het platform Meet the press.

Startbijeenkomst

De resultaten van de enquête worden op 8 juni tijdens de startbijeenkomst bekendgemaakt met een debat over de veranderende arbeidsmarkt voor journalisten. Hoe word je hybride journalist? Nemen voorlichters de journalistiek over in de regio? En uiteraard: wat gaat het platform Meet the press de komende tijd doen? Met: Cor Groeneweg, Aliëtte Jonkers, Henri Beunders, Len Middelbeek. Moderator is Max van Weezel.

Je bent van harte welkom - lid of niet-lid - op 8 juni om 15.30 uur (inloop 15.00 uur) in Nieuwspoort Den Haag. De toegang is gratis.