Onderhandeling cao BNR van start

vrijdag 25 augustus 2017

Donderdag 14 september is de start van de onderhandelingen over een nieuwe Cao bij BNR voor 2017. Omdat het jaar al zover is gevorderd, wil de NVJ - afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen – graag een cao afsluiten die loopt van 1-1-2017 tot en met 31-12-2018.
 
Op dit moment is de NVJ bezig met het opstellen van de voorstellen. Die zijn gebaseerd op de arbeidsvoorwaardennotitie van het NVJ-bestuur en op gesprekken die er de afgelopen tijd zijn gevoerd met een aantal NVJ-leden bij BNR, met de Redactieraad en de OR-vertegenwoordiging. De inzet van de NVJ bij de onderhandelingen wordt binnenkort aan de leden voorgelegd ter goedkeuring.
 
Een onderwerp dat de NVJ met stip op de agenda zet is de aanhoudend hoge werkdruk bij BNR. Wat zijn de (diverse) oorzaken en hoe gaat er gewerkt worden aan oplossingen? Verder staan loonsverhoging, scholing, en de positie van ZZP’ers/payrollers bij BNR op de agenda.
 
Om voor de laatste onderwerp extra aandacht te vragen stond de NVJ afgelopen dinsdag bij BNR/FD met koffie en croissantjes op de stoep als onderdeel van onze Zomertouractie Journalistiek heeft een prijs.

Mocht je als lid in afwachting van de voorstellenbrief zelf onderwerpen hebben die je bij de NVJ wilt aankaarten, neem dan svp contact met René Roodheuvel (rroodheuvel@nvj.nl, 06-10163300) of Wais Shirbaz (wshirbaz@nvj.nl, 06-50235577).