Online Journalistiek: It’s the content, stupid!

vrijdag 25 mei 2012

Jarenlang al gaat de discussie over internetjournalistiek vrijwel uitsluitend over verdienmodellen. Over hoe er online geld valt te verdienen voor uitgevers. Maar eigenlijk moet het natuurlijk gaan over de inhoud. Over manieren om massa’s bezoekers te trekken met vernieuwende, verrassende topjournalistiek en alle techniek die daaraan kan bijdragen. Op 13 juni praten praten Ian Katz (The Guardian) en Peter Barron (Google) over de praktijk en strategie van internetjournalistiek. De bijeenkomst wordt ingeleid door Wilma Haan (NU.nl en voorzitter sectie Internet). Moderator is Mark Fuller (FD Networks en bestuurslid NVJ).

Ian Katz Peter Barron
Mark Fuller Wilma Haan

Journalistiek vakmanschap online, wat moet je daarvoor in huis hebben? Waar moet de gevestigde journalist nu mee beginnen om relevant te blijven?

Twee prominente internationale vakgenoten geven op 13 juni hun mening:

Ian Katz, deputy editor van The Guardian
Wat zijn de successen van The Guardian online vandaag, wat worden de publiekstrekkers van morgen en vooral, hoe vertaal je dat concreet naar het werk van de online journalist?

Peter Barron, director external affairs van Google, voorheen o.a. editor bij BBC’s Newsnight
Wat doet Google voor de journalistiek? Hoe kan een journalist Google optimaal benutten? Welke zaken laten journalisten nu liggen op dit terrein? Welke rol kan Google daarin zelf actief spelen?

De bijeenkomst wordt ingeleid door Wilma Haan, de nieuwe voorzitter van de sectie internet van de NVJ en chef redactie van NU.nl. Zij zal het manifest van de sectie toelichten.
Moderator is Mark Fuller, bestuurslid van de NVJ en Webmanager van FD Networks.

We beloven een middag waarop het woord ‘verdienmodel’ niet één keer zal vallen en waar iedereen weggaat met een stapel nieuwe ideeën.

De bijeenkomst begint om 16.00 uur. Inloop vanaf 15.45 uur.
(Vanaf 13.30 uur bent u ook welkom bij de Jaarvergadering van de NVJ)

Locatie: Stadskasteel Oudaen, Oude Gracht 99, Utrecht
Klik hier voor de routebeschrijving

Inschrijven: mail naar vereniging@nvj.nl o.v.v. 13 juni.

Volgt de sectie Internet ook op Twitter en Facebook