Online trainingen EFJ over berichtgeving moslims en de islam

maandag 15 maart 2021

De European Federation of Journalists (EFJ) organiseert een serie van drie online webinars gericht op het verbeteren van de berichtgeving in de media over moslims en de islam. Het doel is te komen tot ethische en onbevooroordeelde journalistiek over islam en moslims. Er zijn in totaal dertig plaatsen beschikbaar voor Europese journalisten. Deelnemende journalisten krijgen de mogelijkheid om tijdens het traject gezamenlijk mediacontent te ontwikkelen.

De webinars zullen plaatsvinden op 23 april, 7 mei en 21 mei. Elk webinar start om 13.30 en duurt 2,5 uur plus een aanvullende opdracht van 2 uur. Tijdens de webinars worden veelvoorkomende fouten en stereotypen besproken met behulp van casestudy's. Het traject wordt op 18 juni afgesloten met een panel discussie waarin de geleerde informatie wordt samengevat, de geproduceerde mediacontent wordt gedeeld en wordt besproken hoe verder te gaan.

Heb je interesse in deelname aan deze serie webinars? Meld je dan aan via dit formulier. De deadline is woensdag 31 maart.