Opleidingen voor camjo’s bij de regionale omroepen

maandag 29 februari 2016

Camjo’s (camerajournalisten) en steeds vaker ook Mojo’s  (mobiele journalisten) zijn niet meer weg te denken in de regionale journalistiek. De regionale omroepen maken een ware omwenteling door voor wat betreft structuur en werkwijze. Ter bevordering van ‘permanente educatie’ is een breed aanbod ontwikkeld van opleidingen, workshops, trainingen en cursussen, waarvan nog tot eind 2016 gebruik kan worden gemaakt. In het kader van deze regeling betalen werkgevers 20 procent van de scholingskosten, de rest komt voor rekening van het AWO-fonds en de overheid.

Eind vorig jaar heeft het AWO-scholingsfonds van de publieke omroep, waarin ook de NVJ is vertegenwoordigd, extra overheidssubsidie binnengehaald. De extra gelden zijn speciaal bedoeld voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij de publiek omroep, en dus ook voor journalisten en programmamakers.

Permanente educatie

Ter bevordering van ‘permanente educatie’ is een breed aanbod ontwikkeld van opleidingen, workshops, trainingen en cursussen, waarvan nog tot eind 2016 gebruik kan worden gemaakt. Het volledige curriculum is te zien op www.werkstation.tv.  In het kader van deze regeling betalen werkgevers 20 procent van de scholingskosten, de rest komt voor rekening van het AWO-fonds en de overheid.

NVJ Academy

Eén van de geselecteerde aanbieders op werkstation is de NVJ Academy met de cursussen Camjo voor beginners en gevorderden, en een Bootcamp . Deze cursussen van het opleidingsinstituut van de NVJ worden gegeven door docent Peter Brinkman. Belangstellenden voor één van deze ‘incompany’ cursussen kunnen zich aanmelden bij de afdeling P&O van je werkgever. Die neemt  contact op met het werkstation.