Oproep enquête 'Uit de journalistiek, en dan?'

maandag 12 september 2016

De afgelopen jaren zijn veel banen in de journalistiek verdwenen. Wat gebeurt er met journalisten die hun vaste aanstelling verliezen of opzeggen? En hoe beïnvloedt hun vertrek de journalistiek? NewBeats - het onderzoeksproject van de Universiteit van Amsterdam, de NVJ en Stichting Beeld & Geluid - onderzoekt dit via een enquête. Door deel te nemen willen de onderzoekers een beter beeld te krijgen van de gevolgen van ontslagrondes en reorganisaties.

Meedoen

Werkte je voorheen onder een contract in de journalistiek? En liep je contract tussen 2012 en 2016 ten einde óf werd het in die periode beëindigd door jezelf of je werkgever? NewBeats nodigt je graag uit om mee te doen aan de enquête.

Het invullen zal je zo’n vijftien minuten kosten. Je gegevens blijven uiteraard anoniem.

Mensen die zich al eerder hebben aangemeld om mee te doen, ontvangen een e-mail met de link naar de enquête.

Internationaal onderzoeksproject

NewBeats is een internationaal onderzoeksproject van universiteiten, vakbonden en journalisten. Het onderzoeksproject wordt inmiddels uitgevoerd in Australië, Engeland en de Verenigde Staten. In Nederland en België zijn Prof. Dr. Mark Deuze (UvA) en Nele Goutier (Uitvoerend onderzoeker NewBeatsNL), in samenwerking met de NVJ en Stichting Beeld en Geluid, betrokken bij het project.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je deze bijlage bekijken of contact opnemen met het NewBeats team via NewbeatsNL@gmail.com