Oud-journalist en actief NVJ-lid Hans Roodenburg overleden

maandag 4 september 2023

Oud-journalist Hans Roodenburg is op 1 september op 78-jarige leeftijd overleden. Sinds 1967 was Roodenburg journalist bij achtereenvolgens Dagblad Scheepvaart, Het Rotterdams Parool, Het Vrije Volk, Rotterdams Dagblad. Roodenburg was actief NVJ-lid.

Hans Roodenburg bleef na zijn vervroegde pensionering bij het RD nog lang actief als freelancer en werkte voor (digitale) uitgaven als Rotterdam Vandaag&Morgen, de Oud-Rotterdammer en Dagblad010.

In functies in ondernemings- en redactiecommissies stak hij veel energie in de behartiging van de werknemersbelangen.

In het verlengde daarvan was hij daardoor ook vaak te zien bij NVJ-activiteiten in Rotterdam en in het land. Zo was hij, veelal samen met collega Jim Postma, actief voor de Rotterdamse Journalisten Vereniging (RVJ), de afdeling Rotterdam van de NVJ die zo’n 400 leden telde. Deze afdeling organiseerde vakgerichte bijeenkomsten en enkele internationale reizen naar Shanghai en Cuba in respectievelijk 2004 en 2005.

De NVJ is hem zeer erkentelijk voor zijn actieve rol en inbreng als lid van de NVJ Verenigingsraad. Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.