Overleg sociaal plan Wegener naar 17 juli

woensdag 12 juni 2013

Het overleg tussen de vier bonden NVJ, FNV KIEM, CNV Media, De Unie en de directie van Wegener over een sociaal plan bij Wegener wordt met vier weken opgeschort naar 17 juli. Uit de tweede overlegronde op 11 juni bleek dat de ideeën van beide partijen ver uit elkaar liggen. In de komende periode wil de NVJ opnieuw boekenonderzoek doen en zal ze de tijd ook gebruiken om dagblad- en weekbladredacties te bezoeken.

De vier bonden zetten in op ongewijzigde verlenging van het huidige sociaal plan, terwijl Wegener het plan qua niveau en inhoud ingrijpend wil aanpassen. De partijen hebben daarom – en vanwege vakanties van enkele onderhandelaars – besloten dat er de komende vier weken geen overleg zal plaatsvinden. Wel is er een serie van afspraken gepland in de tweede helft van juli, waarvan de eerstvolgende op 17 juli zal plaatsvinden.

De periode van relatieve rust stelt de NVJ in staat opnieuw een boekenonderzoek te doen en biedt bovendien de gelegenheid de komende weken langs verschillende dagblad- en weekbladredacties te gaan. Binnenkort zullen de data van deze ledenbijeenkomsten bekend worden gemaakt.