Paritaire commissie payroll van start

woensdag 30 mei 2018

Op donderdag 7 juni komt de paritaire commissie payroll voor de eerste keer bijeen. De commissie komt voort uit een van de afspraken in de meest recente cao Omroep. Hierin is afgesproken dat uitzendkrachten en payroll-medewerkers voortaan in gelijke omstandigheden recht hebben op hetzelfde bruto maandinkomen als werknemers in dienst van de omroepen.

Hiermee wordt de positie van uitzendkrachten en payrollers aanzienlijk verbeterd. Met de werkgever zijn afspraken gemaakt op het gebied van naleving.

De paritaire commissie zal tijdens het eerste overleg op 7 juni de agenda bespreken voor de komende periode. De commissie focust zich op de problematiek van payroll en komt met concrete adviezen. Deze worden meegenomen in de volgende cao-ronde. De NVJ zal tussentijds haar leden op de hoogte houden van de ontwikkelingen hieromtrent.

Deel je ervaring met ons

Om tot goede afspraken te kunnen komen, heeft de NVJ je concrete steun nodig. Werk je zelf op basis van een payroll-constructie? Laat het ons weten. De NVJ wil graag inzicht in de hoeveelheid en aard van payroll-contracten. Ook kun je als lid bij ons terecht om je contract of loonstrook te laten checken. Stuur je reactie naar Wais Shirbaz, wshirbaz@nvj.nl en stuur dit bericht ook door naar je collega’s.