Persbericht: samenwerking NVJ en Nieuwspoort uitgebreid

dinsdag 9 januari 2018

De samenwerking tussen Perscentrum en Politiek debatcentrum Nieuwspoort en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is vanaf 2018 verder uitgebreid. Zowel leden van de NVJ als journalistleden van Nieuwspoort profiteren van deze samenwerking.

Freelanceleden van de NVJ kunnen nu gebruikmaken van een ‘gratis’ horecategoed ter hoogte van het Poorter lidmaatschapsgeld, als ze ook lid worden van Nieuwspoort (Poorter worden). Alle leden van de NVJ hebben toegang tot de werkplekken bij Nieuwspoort. Andersom krijgen journalistleden van Nieuwspoort 20 procent korting op het cursusaanbod van de NVJ Academy, kunnen zij voordelig een beroep doen op de Rechtshulpdienstverlening van de NVJ, tegen voordelig tarief NVJ’s Belastingaangifteservice inschakelen en evenementen bezoeken.

Ook zal de NVJ nog vaker lezingen, bijeenkomsten en mogelijk NVJ Academy-trainingen organiseren in Nieuwspoort Den Haag.

Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ: ‘Al langer vonden wij bij evenementen en berichtgeving elkaar soepel en makkelijk, maar door deze samenwerkingsuitbreiding creëren we ook concreet voordeel voor elkaars leden.’ Eric Janssen, directeur en bestuurder van Nieuwspoort: ‘We zagen dat onze leden deels dezelfde en soms aanvullende behoeftes hebben en die willen we via deze samenwerking graag invullen.’

Geïnteresseerde Poorters kunnen toegang krijgen tot (de korting op) de diensten van de NVJ door zich te registreren en een profiel aan te maken via Mijn NVJ en daarna bij ´Gegevens aanpassen > Persoonsgegevens onder externe lidmaatschappen te kiezen voor Nieuwspoort. NVJ Freelanceleden kunnen hier Poorter worden, NVJ-lid aanvinken, en daarmee hun horecategoed opbouwen.

Voor meer informatie:

Eric Janssen, Nieuwspoort: 070 346 94 40
Thomas Bruning, NVJ: 020 303 9700