PersVeilig presenteert onderzoek naar agressie en bedreiging journalisten

woensdag 2 juni 2021

Het aantal journalisten dat recent met geweld en intimidatie te maken heeft gehad is fors toegenomen. Ook is de frequentie waarmee journalisten geconfronteerd worden met geweld aanzienlijk toegenomen. Dit staat in het onderzoek Agressie en bedreiging van journalisten 2021, dat zaterdag 5 juni in Nieuwspoort wordt gepresenteerd.

Het rapport wordt op zaterdag 5 juni om 14.00 uur gepresenteerd en op de website van Persveilig.nl gepubliceerd. Prof. dr. Alex Brenninkmeijer, lid van de begeleidingscommissie en opsteller van het eerdere rapport Een dreigend Klimaat 2017, zal na de presentatie van de onderzoeksresultaten een reactie geven op het rapport.

Persuitnodiging

De pers is uitgenodigd om de presentatie in Nieuwspoort bij te wonen. In verband met een beperkt aantal plaatsen vanwege de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via Wilma Vlok, wvlok@nvj.nl o.v.v. persuitnodiging PersVeilig.

De presentatie zal ook via een livestream te volgen zijn via deze link >>

PersVeilig

Het onderzoek naar bedreigingen tegen journalisten werd uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van PersVeilig. PersVeilig is een gezamenlijk initiatief van de NVJ, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de Politie en het Openbaar Ministerie en heeft tot doel de positie van journalisten te versterken tegen geweld en agressie op straat, op social media en/of via juridische claims.