Pizza’s, Aperol’s en een GRATIS ticket voor de Nacht

vrijdag 12 september 2014

Studenten Journalistiek hebben niet bepaald gekozen voor het vak met het beste baanperspectief. Vijftien jaar geleden,  toen je op de basisschool je eerste woordjes schreef wist je het al: ik word journalist. Wat je niet wist was dat het aantal journalistieke vacatures toen een dieptepunt bereikte. Maar goed, je had nog vijftien jaar te gaan, het kon alleen maar beter. Nou, niet dus.

Deze week maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat het aantal journalistieke vacatures in 2013 het laagste was sinds 1997. Onze beroepsgenoten voeren bovendien al jaren de lijst aan van het aantal werkzoekenden bij het UWV en dit aantal loopt alleen maar verder op.

De Nacht van de Journalistiek, waarvan je ongetwijfeld vele tweets voorbij hebt zien komen, en waarvoor de gangen van je faculteit zijn volgehangen met posters, is ook niet gratis.  Als lid van de NVJ betaal je 15 euro, plus maandelijks 6 euro lidmaatschapsgeld. Dat is toch weer een Perfect Peperoni bij Domino’s. Ben je geen NVJ-lid, dan betaal je 30 euro

30 euro?! Daarvan kun je als student een week bier van drinken en boodschappen doen (let op: Euro Shopper heet nu AH Basic). Besef echter dat deze kleine investering meer dan de moeite waard is en dat je dit geld makkelijk terugverdient. Juist in tijdens waarin de journalistieke vacatures niet voor het oprapen liggen, is een goed netwerk broodnodig. Sluit je daarom aan bij een studievereniging, studentenblad of een journalistieke netwerkorganisatie zoals de NVJ. En vooral, kom naar de Nacht van de Journalistiek. Een uitgelezen kans om  doorgewinterde journalisten, potentiële stagebegeleiders en toekomstige collega’s te ontmoeten, bier met ze te drinken en Twitteraccounts, telefoonnummers of andere privézaken uit te wisselen.

Mocht je nu echt geen geld meer hebben omdat je zo hard bent gegaan tijdens de introweek, je dacht dat Domino’s pizza’s echt goedkoop zijn of die leuke medestudente tijdens de introborrel alleen maar Aperol Spritz dronk: ga dan héél hard op zoek.

Studenten in Tilburg, Ede [video], Utrecht [video] en Zwolle [video], opgelet: in jouw SvJ zijn maar liefst vijf gratis tickets verstopt van de Nacht van de Journalistiek. Gratis ja. Scan de qr-code en mail je gegevens naar versindepers@nvj.nl. Dan zien wij jou op 27 september in Den Haag, breid jij je netwerk uit en hoeft jouw pizzadieet of het ietwat snobistische borrelgedrag van dat studiegenootje nergens onder te lijden.