PNOzorg voor NVJ-leden alternatief na stoppen FNV/Menzis collectief

woensdag 26 september 2018

Het Zorgcollectief FNV/Menzis houdt per 31 december 2018 op te bestaan. Dat heeft de FNV 25 september laten weten. Het zorgcollectief heeft de verzekerden inmiddels per brief op de hoogte gesteld. Voor de NVJ is dit een onaangename verrassing.

Dit betekent dat leden van de NVJ die via dit zorgcollectief een ziektekostenverzekering hebben afgesloten bij Menzis, vanaf 1 januari 2019 niet meer kunnen profiteren van een collectiviteitskorting en van de overige voordelen die op waren genomen in de collectieve afspraken tussen FNV en Menzis waar de NVJ op meeliftte. FNV heeft geen nieuwe afspraken kunnen maken voor 2019 met Menzis of met een van de andere grote 5 ziektekostenverzekeraars. Menzis zelf zal de verzekerden in oktober of november op individuele basis een nieuw aanbod doen voor 2019, waar leden uiteraard niet op in hoeven te gaan. Wil je dit niet, dan dien je zelf voor 31 december 2018 actie te ondernemen. Heb je vragen? FNV/Menzis Klantenservice is te bereiken op telefoonnummer 088 – 222 44 44, bereikbaar op weekdagen van 08.30 – 19.00 uur, of kijk op fnvmenzis.nl

Alternatieven
De NVJ biedt haar leden nog steeds de mogelijkheid om via het collectieve zorgverzekeringscontract met PNOzorg een zorgverzekering af te sluiten. In 2018 kregen NVJ-leden via dit collectief 8% korting op een basisverzekering en 10% korting op aanvullende verzekeringen. Voor 2019 zijn prijzen en voorwaarden nog niet bekend. Geïnteresseerde NVJ-leden kunnen gebruik maken van dit collectief onder vermelding van collectiviteitsnummer 8494.

Ook kan je je aansluiten bij een van de voor iedereen toegankelijke collectiviteiten die worden genoemd op de site van Zorgpremiekorting.

Ben je bereid om nog preciezer uit te zoeken wat het beste bij je past? Sluit dan een voordelige zorgverzekering af voor een exact bij jouw situatie passende individuele verzekering. Je kunt de kenmerken, gewenste dekking, voorwaarden en prijzen goed vergelijken via onder meer de sites van de Consumentenbond, Pricewise, Independer of Zorgkiezer. Vanaf 12 november zijn alle prijzen voor 2019 bekend en kan je via deze sites goed vergelijken en vaak ook via die site overstappen. Overstappen gaat veelal snel en soepel. Jaarlijks stappen ongeveer een miljoen Nederlanders over naar een andere zorgverzekeraar.