Praat mee over de toekomst van de Publieke Omroep

dinsdag 23 juli 2019

Programmamakers van de Publieke Omroep, omroepdirecteuren én politici gaan op donderdag 29 augustus in gesprek over de mediaplannen van mediaminister Slob. In hoeverre zullen de plannen de programmering raken? Waar ziet de politiek  samen met de programmamakers ruimte voor verbetering en versteviging van de Publieke Omroep?

In zijn visiebrief benadrukt minister Slob het belang van de Publieke Omroep voor de Nederlandse samenleving en onze democratie. Toch roepen de plannen van minister Slob veel vragen op. De grootste zorg is dat de aangekondigde maatregelen opnieuw bezuinigingen op de programmering veroorzaken, na alle eerdere bezuinigingsoperaties van de afgelopen jaren ter grootte van ten minste 250 miljoen euro.

Tijdens de Meet Up willen we met elkaar duidelijkheid krijgen over welke consequenties de mediaplannen hebben. In hoeverre zullen deze de programmering raken? Waar ziet de politiek  samen met de programmamakers ruimte voor verbetering en versteviging van de Publieke Omroep?

Samen met programmamakers, het College van Omroepen, de Raad van Bestuur en de politiek hopen we op een verhelderende dialoog!    

Met:

  • Shula Rijxman, Raad van Bestuur NPO (onder voorbehoud)
  • Joost Sneller, Tweede Kamerlid D66
  • Arjan Lock, voorzitter College van Omroepen (CVO)
  • Mariëlle Tweebeeke, moderator

Kom ook naar Beeld en Geluid Hilversum op 29 augustus en praat mee over de toekomst van je werk en de toekomst van de Publieke Omroep. Deelname is GRATIS voor leden en niet-leden. Meld je hier aan >>