Principeakkoord CAO H-a-h

maandag 20 september 2010

Werkgeversorganisatie VSHU en NVJ hebben een principeakkoord bereikt over de CAO Huis-aan-huisbladjournalisten 2010-2012. Het salaris van de journalisten wordt structureel als volgt verhoogd: per 1 april 2011 met 0,5 procent en per 1 januari 2012 met 0,5 procent. Verder wil de VSHU na jarenlang getouwtrek onderzoeken of een gezamenlijke CAO Lokale Media mogelijk is. Het bestuur van de VSHU zal het bestuur van de NNP benaderen om de mogelijkheden te bespreken.

‘Al sinds enkele jaren is er één NVJ-sectie Lokale Media, die ontstaan is uit de secties Huis-aan-huisblad- en Nieuwsbladjournalisten’, zegt NVJ-secretaris Yvonne Dankfort. ‘De reden was dat beide secties met dezelfde problematiek te maken hadden. Ook de onderhandelingsdelegatie is al langere tijd een mix uit beide partijen. Met de bereidheid van VSHU om te praten over de mogelijkheden is nu een jarenlange wens gehonoreerd.’

In het principeakkoord is verder afgesproken dat er een jaarlijkse opleidings- of scholingsdag komt voor journalisten. Verder wordt een paritaire commissie ingesteld die het functiewaarderingssysteem, het loongebouw en de randvoorwaarden van de beoordeling zal evalueren.

Principeakkoord_CAO_Huis-aan-huisbladen_2010-2012.pdf