Projectmatig werken voor freelance journalisten

maandag 23 april 2012

Een freelance journalist die behalve het schrijven van artikelen ook weet wat nodig is om een boek, tijdschrift, krant of website tot stand te brengen, is een aantrekkelijke partner voor opdrachtgevers. Tijdens de driedaagse cursus “Alle touwtjes in één hand – cursus projectmatig werken voor freelancers” van NVJ Academy gaan de deelnemers aan één gelegenheidstijdschrift werken van ongeveer 80 pagina’s, waarin alle aspecten van idee tot drukwerkbegeleiding aan bod komen. De cursus gaat 15 mei van start.

‘Als journalist ben je binnen een project niet alleen verantwoordelijk voor een onderdeel, maar overzie je het complete verloop van een project: planning, projectbegeleiding, eindredactie, vormgeving en fotografie’, aldus art director Charlotte Fischer, die samen met freelance journalist Kees Schaepman de cursus geeft.

De op de praktijk gerichte cursus geeft inzicht in wat bij projectmatig werken komt kijken. Tijdens de cursus wordt door de deelnemers zelf een opdracht uitgewerkt: van de eerste opdrachtbespreking, het opstellen van een offerte, het voeren van eindredactie tot drukwerkbegeleiding. ‘De deelnemers maken geen journalistiek product, want dat kan niet binnen drie cursusdagen. Het gaat erom dat je leert hoe je een projectmatig traject volgt, dat je bijvoorbeeld niet eerst dweilt en daarna stofzuigt, maar leert welke stappen wanneer genomen moeten worden.’

Klik hier voor meer informatie over “Alle touwtjes in één hand – cursus projectmatig werken voor freelancers”