Raad voor de Journalistiek zoekt nieuw lid

donderdag 18 mei 2017

Inschrijfperiode is verlengd tot 15 juni. De Raad voor de Journalistiek is op zoek naar een nieuw journalist-lid. Ervaring in (lokale) omroepen, nieuwe media of regionaal dagblad is een pré. Voorwaarde is dat je NVJ lid bent.

Raad voor de Journalistiek

De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instantie, waar belanghebbenden terecht kunnen met klachten over journalistieke activiteiten, die naar hun oordeel niet goed zijn afgehandeld door het medium zelf. De Raad is een orgaan van zelfregulering voor de media.

De Raad is voor de ene helft samengesteld uit journalisten en voor de andere helft uit andere deskundigen - die op enigerlei wijze betrokken zijn (geweest) bij de journalistiek, zoals een docent van een opleiding journalistiek of een directielid van een uitgeverij of omroep - en publieke leden. Het is wenselijk dat de kandidaten zich kunnen vinden in de Leidraad van de Raad, serieus nadenken over het vak, bekend staan om hun afwegingen en nieuwsgierig zijn.

De leden komen maximaal 6 keer per jaar – 4 zittingen en 2 vergaderingen – bijeen. De zittingen zijn altijd op een vrijdag.

Meer info en reageren

Meer informatie is te vinden op de website van de Raad voor de Journalistiek, www.rvdj.nl.
Voor vragen en je reactie kan je contact opnemen met Thomas Bruning, Algemeen Secretaris van de NVJ, telefoon 020 303 97 00 of mail naar vereniging@nvj.nl o.v.v. Raad voor de Journalistiek voor 15 juni.