Raad voor de Journalistiek zoekt nieuwe leden

maandag 28 september 2015

De Raad voor de Journalistiek is op zoek naar 4 tot 6 nieuwe leden voor 2 tot 3 posten. De voorkeur gaat uit naar een gevarieerde groep van jonge en ervaren journalisten, met name afkomstig uit de digitale- en datajournalistiek en tevens een ervaren eindredacteur of redactiechef.

De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instantie, waar belanghebbenden terecht kunnen met klachten over journalistieke activiteiten, die naar hun oordeel niet goed zijn afgehandeld door het medium zelf. De Raad is een orgaan van zelfregulering voor de media.

De Raad is voor de ene helft samengesteld uit journalisten en voor de andere helft uit andere deskundigen - die op enigerlei wijze betrokken zijn (geweest) bij de journalistiek, zoals een docent van een opleiding journalistiek of een directielid van een uitgeverij of omroep - en publieke leden. Het is wenselijk dat de kandidaten zich kunnen vinden in de Leidraad van de Raad, serieus nadenken over het vak, bekend staan om hun afwegingen en nieuwsgierig zijn.

De leden komen maximaal 6 keer per jaar – 4 zittingen en 2 vergaderingen – bijeen. De zittingen zijn altijd op een vrijdag.

  • Meer informatie is te vinden op de website van de Raad voor de Journalistiek, www.rvdj.nl.
  • Voor vragen kunt u contact opnemen met Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ, telefoon 020 303 97 00 of mail naar vereniging@nvj.nl o.v.v. Raad voor de Journalistiek.