Reed Business sluit vestiging Maarssen

woensdag 8 april 2009

Uitgeverij Reed Business sluit uiterlijk 15 december haar vestiging in Maarssen. De redacties van onder andere Bizz, Zibb.nl, Zorgvisie, Zorg + Welzijn en KellySearch verhuizen naar Doetinchem of Amsterdam. NVJ-secretaris Yvonne Dankfort praat met Reed Business over een sociaal vangnet, zoals een verhuisregeling.

De reden voor de sluiting van Maarssen is kostenbesparing en efficiency. Het is nog niet precies bekend waar de activiteiten worden ondergebracht maar het lijkt er op dat de online activiteiten van Reed Business Maarssen naar Amsterdam verhuizen. ‘Ik zie echter de grootste problemen voor die mensen die voorbij Utrecht wonen en naar Doetinchem moeten reizen’, zegt NVJ-secretaris Yvonne Dankfort. ‘De normale reistijd is al snel anderhalf uur. Ik wil in elk geval overleggen over een sociaal vangnet, zoals een verhuisregeling. Bovendien wil ik een goede onderbouwing horen over de keuzes die zijn gemaakt.’

In totaal komen zes arbeidsplaatsen te vervallen, met name op het gebied van ondersteunende taken. Yvonne Dankfort voert binnenkort overleg over het nieuwe Sociaal Plan Reed Business-breed. Ook wil Dankfort praten over de tariefsverlaging waarmee freelance journalisten te maken hebben gekregen. Reed Business heeft recent de freelance medewerkers laten weten dat per ingang van 31 maart de tarieven met 10 procent worden verlaagd.