Regiobijeenkomst met Martijn Beekman en Jochem Wijnands

woensdag 12 oktober 2011

Tijdens de tweede regiobijeenkomst van NVF, FotografenFederatie en Zilveren Camera, op 19 oktober in Rotterdam, zullen ondermeer Martijn Beekman en Jochem Wijnands praten over hun werk.

Martijn Beekman is bekend door zijn werk voor de Volkskrant, waarbij vooral zijn fotografie van politiek nieuws opvalt. Beekman won de Zilveren Camera, prijs voor de beste Nederlandse nieuwsfoto van het jaar in 1996 en 2007. Hij gaat onder andere in op de vraag hoe groot de bewegingsvrijheid voor fotografen is in de Nederlandse politiek.

Jochem Wijnands is een van de initiatiefnemers van TRVLzine, een app waarop lezers losse reisreportages op kunnen downloaden. TRVLzine is een platform voor freelancers die hun werk via de iPad kunnen tentoonspreiden.

De bijeenkomst is de tweede aflevering in een serie van vier regiobijeenkomsten die de Zilveren Camera, FotografenFederatie en de NVF organiseren. Gespreksonderwerpen zijn onder meer auteursrecht, ondernemersvaardigheden, nieuwe media en technieken en andere actuele ontwikkelingen in het vak.

De volgende twee bijeenkomsten vinden plaats op 16 november in Galerie Noorderlicht in Groningen met gastspreker Rob Hornstra en 6 december in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam met Jerry Lampen (onder voorbehoud).

Het avondseminar op woensdag 19 oktober vindt plaats in
Nederlands Fotomuseum – SKVR Beeldfabriek
Wilhelminakade 320
3072 AR Rotterdam
Aanvang inloop – 19.00 uur
Start programma – 19.30 uur
Einde programma – 22.00 uur
Toegang tot de seminars is gratis. Belangstellingen kunnen zich hier aanmelden.

Museumbezoek
Wie zich uiterlijk 18 oktober opgeeft, kan voorafgaand aan het seminar gratis de tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum bezoeken: Vieux Paris van Eugène Atget en De Donkere Kamer.

Diner
Voorafgaand aan het seminar bestaat er de mogelijkheid om te dineren in het visrestaurant van Herman den Blijker in het Las Palmas-gebouw waarin ook het museum huist. Tijdig reserveren verplicht, via 010 – 23 45 122 (van dinsdag t/m vrijdag vanaf 11.00 uur en zaterdag vanaf 13.00 uur)