Van regionaal naar hyperlokaal: verslag middagprogramma uitreiking De Tegel

dinsdag 4 juni 2019

Vers in de Pers kijkt terug op een interessant en geslaagd middagprogramma, voorafgaand aan de uitreiking van De Tegel in Den Haag.

Ruim 70 jonge journalisten, waaronder studenten van alle journalistieke opleidingen, kwamen naar de middag in de Koninklijke Schouwburg. De middag werd geleid door journaliste Amber Kortzorg en draaide dit keer om journalistiek op regionaal tot hyperlokaal niveau. Journalisten van verschillende lokale omroepen (van Groningen tot het Westland en Noord-Brabant) vertelden over hun werk en gingen met de zaal in discussie over de dilemma's die zij daarbij tegenkomen.

De drie overige sprekers gaven op een andere manier hun visie van de (lokale) journalistiek: Tom Jan Meeus vertelde over de dilemma's van zijn omgang met anonieme bronnen voor zijn politieke columns in NRC, Peter Hein van Mulligen vertelde hoe lokale journalisten gebruik kunnen maken van de cijfers van het CBS en Edo Haveman, Head of Policy bij Facebook, vertelde over een tool om politieke advertenties op Facebook te kunnen analyseren. 

Bij alle sprekers werd enthousiast meegedacht over de gestelde dilemma's en sommige sprekers werden het vuur door de jonge journalisten in de zaal flink na aan de schenen gelegd. 

Na het middagprogramma en een lekkere gezonde maaltijd bleek het balkon van de Schouwburg de perfecte plek om bekende journalistieke gezichten te spotten en de uitreiking van de Tegels van 2018 te volgen. 

Bedankt aan alle aanwezigen en we zien jullie graag volgend jaar terug!